Begonia

Deze pagina is bedoeld om u informatie en enkele handige tips te geven betreffende de verzorging van de Begonia. Hier vindt u tevens alle begonia's die wij in ons assortiment aanbieden.

» Direct naar de verzorging

Begonia’s hebben een heel zacht blad wat ze erg gevoelig voor transport maakt. Wij doen ons uiterste best om alle planten zo zorgvuldig mogelijk in te pakken. Maar hoe voorzichtig dit ook gedaan wordt, de plant zal altijd reageren op de verpakking en het transport. Omdat ze in een doos te weinig lucht krijgen kunnen bladeren geel worden of kunnen er vlekjes op het blad ontstaan. Wanneer de plant na het transport goed verzorgd wordt zal deze gewoon herstellen en doorgroeien. U kunt altijd onze klantenservice raadplegen voor advies over de verzorging.

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina

Verzorgingstips

Plaatsing

De Begonia kan in de huiskamer gehouden worden. De plant houdt van veel licht en veel water. Vermijd directe middagzon, indirect licht is prima. Een locatie voor een raam op het noorden is ideaal. Wanneer de Begonia gaat bloeien, heeft deze meer licht nodig.

Temperatuur

Een temperatuur van ongeveer 20⁰C overdag en 16⁰C ’s nachts is prima. Temperatuur mag voor deze plant oplopen tot maximaal 30⁰C.

Luchtvochtigheid

Wij adviseren een luchtvochtigheid ongeveer tussen de 40% en 80%. Dit is verschillend per soort binnen het geslacht en is afhankelijk van de grote van de plant.

Water

Het wordt aangeraden om de Begonia regelmatig water te geven, u kunt hier het beste handwarm water voor gebruiken. De grond dient altijd vochtig te zijn, dus voel regelmatig aan de grond om te controleren of de plant aan het uitdrogen is. Het water moet wel goed weg kunnen lopen om rot te voorkomen. Mochten de bladeren van de Begonia bij u thuis bruine of gele vlekken krijgen kan dit een teken van teveel of te weinig water zijn. Als u de plant in een pot houdt, dan kunt u hieronder een schotel zetten en deze ongeveer 2x per week vullen met een laag water, zodat de plant naar eigen behoefte water kan opnemen. Schenk dit water na een paar dagen weer weg zodat het niet te lang in de schotel blijft staan. In de winter is het beter om dit water een kortere periode te laten staan dan in de zomer. In de zomer kan het voorkomen dat de plant het water al heeft opgenomen voordat u de kans heeft om het weg te schenken. Zorg ervoor dat u bij deze plant nooit water op het blad benevelt, aangezien de plant gevoelig is voor schimmel.

Bemesten

Het is noodzakelijk om een Begonia bij te voeden met kunstmest. Doe dit ongeveer 2 à 3 keer per maand. Wanneer een bloeiende Begonia zijn bloemen gaat vormen is voeding extra belangrijk. Het maken van bloemen kost de kamerplant namelijk veel energie.

Verpotten

Verpotten van een Begonia kan je het beste doen direct na de aanschaf of in het voorjaar, eens in de twee jaar. Wij gebruiken turf als substraat. Een grotere plantenbak maakt de verzorging ook makkelijker. Er is immers meer grond aanwezig dat vocht kan vasthouden.