Monstera deliciosa en borsigiana zijn hetzelfde!

De Monstera deliciosa en de Borsigiana zijn beide populaire kamerplanten en behoren tot de familie van de Araceae. Hoewel sommige mensen denken dat er verschillen zijn tussen deze twee soorten, is er in werkelijkheid weinig verschil tussen de Monstera deliciosa en de Borsigiana.

Borsigiana: een subvariëteit van de Monstera deliciosa

De naam "Borsigiana" wordt soms gebruikt om te verwijzen naar een subvariëteit van de Monstera deliciosa. Dit betekent dat de Borsigiana gewoon een variatie is van de deliciosa-plant en niet als een aparte soort kan worden beschouwd.

Je zou zelfs kunnen beweren dat de vorm van de plant enkel ligt aan de klimaatomstandigheden waarin deze heeft gestaan.

Morfologie van de Monstera deliciosa en de Borsigiana

Als we kijken naar de morfologie, oftewel de vorm en structuur van de plant, dan zijn er geen grote verschillen tussen de deliciosa en de Borsigiana. Beide hebben dezelfde hartvormige bladeren met gaten erin en groeien op vergelijkbare manieren.

Vereisten voor verzorging en groeiomstandigheden

Ze hebben vergelijkbare eisen aan hun groeiomgeving en vereisen dezelfde verzorging. Ze hebben beide veel licht nodig, maar moeten ook beschermd worden tegen direct zonlicht en mogen niet te nat worden gehouden.

Subtiele verschillen en variaties tussen de twee soorten

Hoewel sommige plantenkwekers en verkopers verschillen benadrukken tussen de deliciosa en de Borsigiana om hun producten te onderscheiden, zijn deze verschillen in werkelijkheid meestal zeer subtiel en kunnen ze het resultaat zijn van verschillende groeiomstandigheden of genetische variatie binnen de plantensoort.

Conclusie: Beide planten zijn even prachtig en aantrekkelijk voor liefhebbers van kamerplanten

Kortom, er zijn geen echte verschillen tussen de Monstera deliciosa en de Borsigiana. Beide planten hebben vergelijkbare eigenschappen en vereisen dezelfde verzorging en groeiomstandigheden. Het is belangrijk om te onthouden dat de Borsigiana gewoon een subvariëteit is van de deliciosa-plant en dat beide planten even prachtig en aantrekkelijk zijn voor liefhebbers van kamerplanten.

Weetje

Uitgelichte producten

Aerangis articulataAerangis articulata
Aerangis articulata
Aanbiedingsprijs€21,95
Encyclia citrina (Euchile citrina)
Encyclia citrina (Euchile citrina)
Aanbiedingsprijs€69,90